27. heinäkuuta 2012

Menoa ja melskettä, kotona ja mummulla

Tarkoitus oli jo viime viikolla kertoa teille, että meillä osataan ryömiä. Mutta teksti jäi kesken ennen Tornion reissuamme, enkä siellä ehtinyt kirjoittamaan sitä loppuun. Nyt reilu viikko myöhemmin meillä toki vielä ryömitään, mutta ei varmaan tarvisi montaa päivää odottaa niin voisin jo kertoa miten Titiuu jo konttailee. Sen verran hienosti konttausasennossa hytkytään paikallaan. Mutta maailmaan on ehditty tutkia ryömimälläkin. On löydetty koiran kupit, johdot ja pienet roskat. Ehdoton suosikki on lattialla lojuva läppäri ja kännykkä. Ja tyttönä tietysti tykätään laukuista. Mutta se hetki kun Titiuu kohteen löytää, jota kohti sitten lähdetään ryömimään on ihana. Ensin naurahdus sitten hymy ja sitten päättäväisenä, silmät loistaen ja huulet töröllä mennään eteenpäin. Eikä harmistuskaan ole suuri vaikka tavara yleensä otetaan pois tai käännetään koko tyttö toiseen suuntaan.

Edistystä on tapahtunut myös syömisessä. Päivä päivältä näyttää siltä, että mahaan asti menee joka kerta enemmän ruokaa. Ja rohkeasti Titiuu maistaa kaikkea mitä tarjotaan. Parsakaali olisi tytön herkkua, mutta tuo mukanaan sellaisen kaasuongelman ettemme kovin usein sitä viitsi syödä. Ja ensi kerran kun Titiuu sai pihvin käsiinsä imeskeli hän sitä oikein kunnolla ja hampailla oikein raastetiin lihaa suuhun. Nykyisin Titiuu syö kiinteää ruokaa 2-4 kertaa päivässä ja tärkein ravinnonlähde on yhä rintamaito.

Surffailua.

Syömistä alkuasukkaiden tapaan.

Tänään aamiaiseksi oli puuroa ja luumusosetta.

Mummun luona Titiuu näki ensi kerran pikkuserkkuja vanhempineen. Ja tuntuu, että jo tämän ikäinenkin lapsi nauttii selvästi lasten seurasta. Puolivuotta vanhemman pikkuserkun touhuja katsottiin tarkasti ja välissä näytti jopa kuin he olisivat yhdessä leikkineet. Vaikkakin leikkiminen oli sitä, että yritettiin ottaa aina juuri se lelu mikä sattui toisen kädessä olemaan.

Ihanan värikästä mummun luona.

Niin ja hip hurraa! Viime yönä tehtiin uusi nukkumis ennätys, 7 tuntia unta putkeen. Ehkä Titiuu vielä joskus nukkuu koko yön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti