12. kesäkuuta 2012

Vaunuilemassa

Titiuun vaunuissa viihtymättömyyden (onkohan se edes sana) takia me ollaan liikuttu vaunuilla hyvin vähän. Lähinnä se on ollut pienillä kävelylenkeillä käymistä, mutta mitään asioita tai edes kaupassa käyntiä ei olla tehty vaunuillen. Parisen viikkoa sitten tässä vaunuilussa tapahtui täyskäännös, parempaan suuntaan siis ja parin viikon harjoitelun jälkeen uskaltauduttiin lähteä hoitamaan asioita vaunuillen. Ja reissussa oltiinkin melkein koko päivä.

Aamupäivällä käytiin hakemassa mitat, rokotteet ja kehut neuvolasta. Olen tainnut mainita aiemminkin, mutta meidän neuvolan täti vaan on niin huippu ihana, ettei sitä voi tarpeeksi montaa kertaa sanoa. Kehut alkaa siitä kun astutaan sisälle. Kehutaan vaatteet, kehutaan ulkonäköä, kehutaan luonnetta, kehutaan taitoja ja kehutaan äitiä. Sieltä saa aina niin hyvän mielen mukaan. 

Neuvolasta jatkettiin matkaa pankkiin, viemään rahaa tilille. Tästä onkin sitten tehty nykyään tosi hankala juttu, pankin kassapalvelut ovat auki vain yhtenä päivänä viikossa kolmen tunnin ajan! Samaan syssyyn yritettiin myös avata Titiuulle omaa tiliä, mutta eihän se ilman isiä onnistunut. Joku toinen kerta joko isin tai valtakirjan kanssa uusi yritys.

Kävimme myös ruokakaupassa tai iteasiassa koko reissun aika kävimme kolme kertaa ruokakaupassa, rautakaupassa ostamassa Titiuulle peltorit ja käytiinpä vielä pyörähtämässä kirppiksellä. Lopuksi mentiin kylästelemään ja kun vaunut pysähtyivät nukahti Titiuu samantien. Taisi olla niin paljon katseltavaa matkalla, ettei malttanut edes nukkua.

Vaunuilla liikkuminen on yllättävän hankalaa. Ovista on hankala päästä sisälle, täytyy huomioida kynnykset ja kääntymiset. Yleisesti ottaen vauvan kanssa liikkuva huomioidaan kuitenkin hyvin, autot pysähtyvät päästämään tienyli ja mummot tervehtivät :) Kerran jopa päästettiin kaupassa jonon ohi, ettei vauva vaan hermostu. Mutta pankissa sain todella tylyä kohtelua eräältä toiselta asiakkaalta. Pankkiin oli hankala päästä sisälle, ovi oli painava ja suoraan oven edessä oli typerä tolppa, ennen kuin olit päässy edes kunnolla sisälle oli vastassa jo toinen ovi. Niistä kun viimein sain itseni ängettyä sisälle perässäni tullut mies nappasi nenäni edestä jonotus lapun! Samainen mies oli myöhemmin kaupassa huutamassa, joten hänellä taisi olla isompikin asenne ongelma...

Tämän näköisenä liikuttiin tänään

Reissun jälkeen kotona.

Uusien peltorien testaus

Sormi suussa ja lehmä-rätti käessä omiisa mietteissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti