1. kesäkuuta 2012

Sadepäivä

Tänään ollaan oltu taas kolmistaan Titiuun ja koiran kanssa kotona kun isillä alkoi taas työt. Olin ajatellut, että kävisimme kirjastossa katsomassa josko sieltä löytyisi pari ajankohtaista kirjaa, toinen lapsen kehitykseen liittyvä ja toinen sormiruokailuun opastava. Mutta eihän me sitten vesisateen takia viitsitty lähteä. Sikäli ihan positiivista, että sade tuli vetenä, eikä lumena niinkuin alkuviikolla. Josko kokeillaan kirjastoon lähtöä uudelleen ensiviikolla.

Eipä päivä silti ihan toivoton ollut, nimittäin tänään opittiin taas uutta ja oikein tuplana. Aamusella kun Titiuu pyöriskeli lattialla ilmakylpyjä ottaen, huomasi hän omat varpaansa. Ja kun niistä saatiin kiinni niin irti ei olis halunnut päästää. Selältä mahalleen kääntyminen ei ole enää 3 viikkoon tuottanut ongelmia, mutta harmistus on iskenyt kun ollaan jumittu sitten siihen mahalleen. No tänään huomattiin, että siitähän voidaan pyörähtää vielä kerran ja kas, ollaan taas selällään! Vähän se aluksi Titiuuta hämmästytti, mutta siitä selvittiin nopeasti ja jatkettiin kirjan lukemista.

Tässä sitä luetaan.

Ompas hyvä kirja!

Aiemmin mainitsin hyvästä tuuristani hymyhelistimien kanssa. No, tämä toistui taas. Laitoin ilmoituksen fb:ssä  kirppari sivulle, että haluaisin ostaa sitterin. Meillä yksi jo on, mutta tästä meidän mallista ei voi säätää jalkaosaa ollenkaan. Halusin siis nimenomaan sellaisen jossa tämä säätömahdollisuus olisi. Seuraavana päivänä sain jälleen viestin, jossa eräällä naisella juuri tälläinen sitteri olisi ja sen saisin ihan vaan hakemisen vaivalla itselleni. Samalla sivustolla kyselin myös bumboa (jos joku ei tiedä, niin se on ikäänkuin vauvan tuoli, jossa paino ei kohdistu selkään) ja sain sen lainaan eräältä minulle ennestään tuntemattomalta naiselta. Bumboa testasimmekin heti ja olihan toinen ihmeissään kun siinä istuskeli niinkuin isompikin ihminen. Nyt voidaan yhdessä hoitaa kasvimaata, Titiuu äitin touhuja bumbosta katsellen.


Uuden bumbon...


...ja sitterin testausta.

Ja tuo sormi, se on aina suussa. Hampaitako tulossa?
3 kommenttia:

 1. Mikä sen sormiruokailusta kertovan opuksen nimi on? Voisi kiinnostaa myös meikäläistä... :)
  Olen muuten huomannut, että tuore kurkku jääkaappikylmänä on oikein miellyttävä purulelu lapselle. Siinä tulee sitä käsinäppäryyttäkin.
  Mistäköhän tuo harmistuminen johtuu? Hildakin aina kiukkuuntuu mahalla ollessaan, vaikka osaa pyörähtää ympäri. Useimmiten neiti kuitenkin jumii siihen paikalleen. Joku totesi asian johtuvan siitä, ettei vauva jaksaisi kannatella päätä, mutta mie luulen että se voisi johtua ennemminkin siitä, ettei pääse eteenpäin vaikka kuinka haluaisi?!?
  Tuo Bumbo on kyllä hyvä juttu, meillä se pitää nyt syöttötuolin virkaa. Hilda tosin meinaa pyöriä siinä - pää viuhtoo puolelta toiselle ja yläkroppa samalla.
  Miten tuo jalkaosan säätö toimii sitterissä? Mihin se vaikuttaa?? En ole kuullutkaan moisesta! Mielelläni kyllä tietäisin!

  VastaaPoista
 2. Kirja on nimeltään omin sormin suuhun. En ole vielä sitä itse lukenu, mutta mulle sanottiin että siellä on tosi hyviä vinkkejä sormin syötäviin ruokiin. Meillä tyttö ei ole vielä kääntynyt kuin sen yhen kerran mahalta selälleen, ja sekin taisi olla puolittainen vahinko. Mutta luulen kans, että se harmistus johtuu tuota että ei pääse eteenpäin. Jaloilla potkitaan ja nostetaan niin pirusti, mutta yläkroppa vaan on paikallaan.
  Luulen, että me kanssa käytetään bumboa syöttötuolina aluksi, kun kokeilaan miten tuo sormiruokailu onnistuisi ja silloinhan täytyy olla istuma-asennossa, eli sitteri ei käy ja syöttötuoliin ei ihan vielä mennä.
  Meillä on siis nyt kaksi sitteriä. Vanha oli hyvä siihen asti kunnes päätin hiukan korottaa yläosaa, ettei tyttö olisi ihan makuuasennossa. Yläosa nostettuna asento oli hassu, tyttö vaan oli siinä, kiinni vöissä, ja vähän niinkuin roikkui haaroista :D Nyt kun tuosta uudesta voi säätää myös jalkaosaa on sitteri ikään kuin pesä, jossa tyttö makoilee rennosti. Laittaa jopa jalat ristiin. Sivulta päin katsottuna sitterin on ihan kaaren muotoinen. Eli se jalkaosa liikkuu ylös ja alas.

  VastaaPoista
 3. NO tuollanen sitterihän on hyvä! Meiltä löytyy se perusmalli. Tosin Hilda ei siinä ole enää oikein viihtynyt, joten vietiin mökille ajamaan tilapäisen syöttötuolin virkaa.
  heh, hauska tuo jalat ristiin laittaminen. "tässäpä sitten röllötän rennosti". :D

  VastaaPoista