6. marraskuuta 2012

Keltainen potta.

Jälleen aloitan päivittelemällä kuinka aika meneekin nopeaa. Kesä oli ja syksykin meni eli täällä pohjosessa on siis ihan täysi talvi menossa. Luntakin on jo monta kymmentä senttiä. Tämän ihanan pimeyden keskellä alkaakin kohta vuoden ihanin aika, joulu ja sen odotus. Parit jouluvalot olen jo nähnyt kävellessäni ja itsekin kovasti suunnittelen jouluverhojen ja -valojen laittamista. Tänä vuonna aiomme viettää joulua ihan vaan kotona läheisten ihmisten kanssa. Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi ollut jouluna paikassa jota olen ihan oikeasti kutsunut kodiksi. En edes muista koska olisin ollut viimeksi joulun kotona. Ihana tunne!

Titiuun kanssa olemme viettäneet jälleen ihanan kuukauden. Hampaita tuli tuossa loppukuusta lisää peräti 4 ja kaikki lähes yhteen syssyyn. "Unikoulumme" hiukan häiriintyi tuosta hampaiden tulosta. Titiuu oli jo oppinut nukahtamaan ihan itsekseen omaan sänkyyn, mutta se taito kyllä unohdettiin hampaiden tulon aikana. Yhtään kuvaa minulla ei uusista hampaista ollut, mutta laitan niitä sitten seuraavaan tekstiin. Hampaista huolimatta imetys onnistuu vieläkin loistavasti. Titiuu ei siis pure ja parempi niin, tissi-tyttö taitaisi olla pienessä pulassa jos joutuisi sen takia tissistä luopumaan.

Pottailua olemme alkaneet kokeilla säännöllisen epäsäännöllisesti. Parit pissat Titiuu on onnistunut sinne lirauttamaan. Potan hankkiminen tuntui olevan suurikin operaatio. Limingassa käydessäni kävin Prismassa sitä katsomassa, mutta harmaa väri, joka siellä valikoimassa oli ei minua miellyttänyt. Löysin potan myös paikallisesta kaupasta, mutta se näytti jotenkin hirveän suurelta. Kirpparilla oli pariinkin otteeseen myynnissä pottia, mutta likaisesta käytetystä potasta en kyllä vitosta maksa. Olisi nyt edes pesty ensin! Lopulta löysin ihan tavallisen keltaisen potan päiväkodin kirppikseltä puoli-ilmaiseksi ja se sitten lähtikin mukaan. Aluksi Titiuu ei pitänyt potasta ollenkaan. Itku pääsi kun siihen laitettiin istumaan. Sitten saattoi olla päivä, jolloin potta tuntui jopa olevan paras lelu, sitä raahattiin mukana, nostettiin pöydälle ja kolisteltiin lattiaan. Nykyään Titiuu saattaa jopa puolikin tuntia viihtyä potalla istuen ja leikkien legoilla.

Ensi kertaa potalla.

Kuivaharjoittelua.

Salkkareita katsellessa.

Pian tuleekin 10 kuukautta täyteen ja olisi jälleen neuvolan aika. Odotankin hirveästi neuvolaa ja sitä että saadaan tytöstä taas ajan tasaiset mitat. Kahden kuukauden aika painoa Titiuulle on ainakin mielestäni tullut lisää ja ruokakin maistuu ihan eritavalla kuin viime neuvolan aikoihin.

1 kommentti:

  1. Ihania uusia kuvia- toi tuolla profiilissa, huippu. KjH

    VastaaPoista