24. syyskuuta 2012

Meidän päivä.

Huomasin kun selailin vanhoja blogitekstejä, että olen kirjoittanut tänne aina kun jotain erikoista sattuu tai tapahtuu. Tänään ollaan vietetty ihan tavallinen päivä ja kerronkin teille siitä.

Meidän päivät alkaa yleensä kahdeksan jälkeen kun noustaan viimein sängystä ylös. Niin tehtiin myös tänään. Sitä ennen Titiuu oli kyllä jo tovin touhunnut sängyssä ja yrittänyt saada minua ylös. Mutta minä kun niin rakastan nukkumista niin sinnittelen aina viimeiseen asti. Aamiaiseksi syötiin luumuja, naksuja ja pensasmustikoita muita aamiais vaihtoehtoja ovat mm. leipä, riisikakut ja hedelmät. Joskus saatetaan myös syödä hedelmäsosetta ihan purkistakin. Hereillä oltiin siihen kymmeneen asti ja sitten mentiinkin yhdessä aamu-unille. Äitin kainalossa ei tänään oikein nukuttanut ja herättiinkin jo tunnin unien jälkeen.

Sitten on vuorossa touhuaminen, leikitään ja hiukan järjestellään paikkoja jos ehditään. Tänään pestiin samat tiskit kolmeen kertaan kun pesuaineluukku ei ollut auennut... Lounaaksi tehtiin Titiuulle pyttipannua, jossa oli perunaa, porkkanaa ja kanaa ja itselle tein lämpimiä kana-omena-sinihomejuustoleipiä. Omenat oli muuten äitini omenapuista kerättyjä.

Yhden jälkeen alkoi tyttö jälleen hieroa silmiä. Ulkona oli jo sen verran kylmä, että laitoin fleece osan kuorihaalariin kiinni ja lähdettiin ulos. Ulkona uni maistuukin Titiuulle hyvin. Tunnin lenkin jälkeen nukuttiin pihalla vielä toinen tunti ja sillä aikaa ehdin taas hiukan haravoimaan pihaa. Ja sitten tulikin jo isi kotiin.

Loppu päivä touhuttiin ja höpöteltiin. Titiuu rakastaa kun menen lattialle makamaan ja annan hänen kiikkua päälläni. Nauru vaan raikaa. Päivälliseksi tein minulle ja isille kermaista salami-pastaa ja Titiuu söi lounaalta jäänyttä pyttipannua. Iltapalaa syötiin salkkareita katsellen. Iltapalaksi Titiuu syö puuroa ja hedelmäsosetta, usein luumua, koska maha on ollut välissä kovana ja luumu pehmentää sen. Kahdeksalta käytiin vielä mutka varaston päässä kävellen ja sitten lähdettiinkin yö unille puoli yhdeksän aikaan.

Minä olen vähän hätäinen nukuttaja, yritän hypätä sängystä heti pois kun Titiuu ummistaa silmät ja siitähän seuraa sitten huuto ja nukahtaminen alkaa jälleen alusta. Isillä on tässä asiassa enemmän malttia ja iltatissin jälkeen tuliki isi Titiuun kanssa makkariin ja isin viereenhän olikin hyvä nukahtaa.

Yö heräämisistä en ole ihan varma ja mikä sitten lasketaan yöksi ja mikä aamuksi? Mie ajattelen niin, että kaikki heräämiset ennen varsinaista aamuheräämistä on yöheräämisiä. Ja niitä on, jos mikään ei ole ollut unta niin ehkä n.3 yössä. Ensimmäinen yleensä puolenyön ja kolmen välillä ja loput kaksi sitten jo melkein aamulla eli viiden ja seitsämän välillä. Näistä yösyötöistä pitäisi pikkuhiljaa päästä eroon, iltapuuro annoskin on jo niin suuri, että sen voimilla kyllä jaksettaisiin aamuun asti. Vaan kun on paljon helpompaa ottaa tyttö viereen, tissi suuhun ja jatkaa unia... Niin, Titiuu on edelleen rintamaidolla ja sitä syödään vielä päivisinkin ahkerasti.

Pyttipannun syönti on tarkkaa puuhaa.

"Söin jo kaikki!" Paljonhan Rommi sai tällä kertaa...

Näin söpö olen päiväunilla.
Minusta on aivan ihana tuo harmaan,vihreän ja pinkin yhdistelmä
Titiuun ulkovaatteissa.

Tuo valkoinen lakki laitettiin eilen ensimmäistä kertaa päähän. Se tuli äitiyspakkauksen mukana. Viime talvena se oli vielä ihan liian suuri ja ajattelin sen nytkin olevan. Mutta kun hain sen ja katsoin sitä niin nyt se näytti niin pieneltä. Epäilin että mahtuuko se enää Titiuulle ollenkaan. Sama kävi muillekkin vaatteille kun niitä hypistelin, mietin miten joku on voinut näihin joskus mahtua ja silloin ne näyttivät vastasyntyneen päällä niin suurilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti