23. huhtikuuta 2012

3kk neuvolakäynti

19.4 oli siis aika käydä Titiuun 3kk neuvolassa. Aika sinne sattui aika huonoon kellon aikaan, heräsimme nimittäin aamulla kymmenen aikoihin ja neuvolassa piti olla klo 12.00 eli samaan aikaan kun olisi ollut jo päiväunien aika. Olin jo varma, että huudoksihan se väsymyksen takia koko reissu menee, mutta pienellä puolentunnin köllöttelyllä jaksettiin koko neuvola-aika hymysuin.


Itse odotan neuvolakäyntejä aina innolla. Meillä on tosi mukava lastenneuvolan täti ja hän löytää aina niin paljon kehuja, että itsekin on koko päivän hyvällä tuulella. Kehut jotenkin vahvistaa itseä ja äitiyttä, tulee tunne, että tekee asiat oikein. Korttiin hän tällä kertaa kirjoitti näin: "Hyvin hoidettu pikku-neiti. Rintamaidolla kasvaa tasaisesti. Hymytyttö. Ääntelee, juttelee, kiljuu. Ihosamettinen, hyväkuntoinen. Varaa jaloilleen seisomaan nostettaessa. Jäntevä tyttö."


Kehujen jälkeen otettiin mittoja, painoa oli tullut kuukaudessa 875g ja pituutta 3,9cm. Eipä ole ihme, että vaatteet alkaa taas tuntumaan pieniltä. Seuraavina päivinä kaivettiin jo seuraavan koon vaatteet valmiiksi esille. Painoa siis oli 6250g ja pituutta 61,2cm. Kasvaa edelleen tasaisesti keskikäyrän yläpuolella.


Seuraavaksi oli vuorossa rokotukset. Nykyään siis annetaan rota-rokote suun kautta liuoksena. Ja tästähän meillä ei oikein tykätty, ei tainnut Titiuu nielaista kertaakaan, vaan kaikki syljettiin ulos. Sitten pistettiin piikit molempiin reisiin ja siitähän huuto pääsi. Itsestäkin tuntui, että itku tulee, mutta onneksi Titiuu rauhoittui niin nopeasti niin sai äitikin koottua itsensä.


Imetyksestä puhuttiin sen verran, että mennään imetyksellä sinne puoleen vuoteen asti kun maitoa kerran näyttää riittävän vaikka naapurin lapsille jakaa. 4kk jälkeen ajattelin kuitenkin pikku hiljaa alkaa maistattamaan myös kiinteitä, jotta tottuisi siihen, että ruokaa saadaan muualtakin kuin tissistä. Meillähän ei tuttipullo kelpaa, joten ollaan oltu toisissamme tosi kiinni nämä 3 kuukautta, helpottaisi vähän jos voisi itse jossain käydä tietäen, ettei toisen tarvitse nälkäänsä huutaa. Mutta kun kasvu näyttää olevan tasaista ei kiinteiden aloittamisella ole hoppua.


Seuraava neuvola on taas kuukauden päästä ja silloin onkin tarkistus lääkärin kanssa.


Tässä vielä muutama tuore kuva
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti